پرش به محتوا
خانه » محاسبه دیه پارگی قرنیه

محاسبه دیه پارگی قرنیه

 اینجانب در تاریخ ۱۴۰۰.۰۷.۲۰ در اثر برخورد آچار با چشم چپم در حین کار و در ساعت کاری دچار پارگی قرنیه چشم چپ شده ام که یک بار تحت  عمل انجام شده و بنا به نظر پزشک معالج باید برای گذاشتن لنز بار دوم هم چشم بنده باید عمل شود. کارگاهی که بنده در آنجا مشغول بودم بیمه حوادث دارد و بیمه تامین اجتماعی هم دارم . می خواستم بدانم برای احقاق حق و خسارت جانی  و تعیین درصد جراحت آیا می شود بدون شکایت از کارفرما به پزشکی قانونی مراجعه کرد و درصد جراحت مشخص شود و اینکه حدودا دیه پارگی قرنیه چقدر است؟

در پاسخ به سوال شما باید بگویم که شما می توانید مستقیم از بیمه حوادث بیمه غرامت آن را بگیرید. وقتی می گوییم غرامت یعنی اینکه مبلغی که بیمه حوادث و بیمه مسئولیت شرکت می‌دهد کمی کمتر از دیه واقعی است و غرامت نام دارد. در این حالت شما دیه کمتری می گی رید اما اگر بخواهید آن را به صورت کامل بگیرید باید از کارفرما شکایت کنید تا به پزشکی قانونی ارجاع شوید و بدون شکایت از کارفرما شما نمی توانید به پزشکی قانونی مراجعه کنید. در مورد دیه پارگی قرنیه بستگی دارد که چقدر آسیب دیده باشد. اگر جراحت سطحی قرنیه یا آنچه اصطلاحاً اسکلرا می‌گویند اتفاق افتاده باشد یک درصد دیه تعلق می‌گیرد و البته بابت نقص عضو بینایی اش و دیه جداگانه محاسبه می شود.  اگر جراحت عمیق قرنیه یا اسکلرا رخ دهد  دو درصد دیه تعلق می‌گیرد و اگر جراحت عمیق تمام ضخامت قرنیه اتفاق بیفتد سه درصد دیه تعلق می‌گیرد و اگر جراحت منجر به پیوند قرنیه صورت بپذیرد که نیاز به پیوند داشته باشد ۷ درصد دیه تعلق می‌گیرد و اگر جراحت تمام ضخامت قرنیه با نفوذ به حفره چشم اتفاق بیفتد پنج درصد دیه تعلق میگیرد.  توجه داشته باشید که بابت نقص بینایی دیه و ارش جداگانه تعلق میگیرد.  بابت هر درصدی ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به نرخ دیه سال ۱۴۰۰ محاسبه میشود.


2 دیدگاه دربارهٔ «محاسبه دیه پارگی قرنیه»

  1. سلام وقت بخیر، خواهر من عمل بلفاروپلاستی پلک بالا رو پیش متخصص زیبایی انجام دادن و دکتر برای از بین رفتن رد بخیه براشون لیزر انجام دادن و در اثر حرارت زیاد لیزر، قرنیه چشمش پاره شده، دو بار با استفاده از چسب بیولوژیکی، حفره چشم رو پر کردند اما جواب نداد و بار سوم عمل کردند و بخیه رپ دوخت زدند، دکتر گفته ممکنه احتیاج به عمل پیوند قرنیه باشه، میخواستم بدونم اگه از دکتر زیبایی شکایت کنیم، با توجه به اینکه برای چشم محافظ هم نداشته و خواهرم سه چهار بار عمل شده، چقدر دیه تعلق میگیره؟

    1. بستگی دارد میزان کاهش بینایی در اثر عمل پیوند قرنیه ایجاد شده باشد یا نه ؟ چون اگر کاهش بینائی دائمی هم اتفاق بیفتد ان هم دیه دارد. بابت آسیب به قرنیه حدود ۵ درصد دیه دارد معادل ۸۰ میلیون تومان به نرخ دیه سال ۱۴۰۴ . البته به شرطی که پزشکی مقصر صد در صد محسوب شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *