قوانین جدید معافیت سربازی هر ساله در حال تغییر است و تمامی مشمولین یا افرادی که می خواهند خود را به خدمت سربازی معرفی کنند، دائم این استرس را دارند که اگر به خدمت سربازی اعزام شوند، شاهد چه نوع تغییراتی خواهند بود. متاسفانه قوانین معافیت خدمت سربازی هر روز سخت تر از روز قبل می شود و علت آن از این علت آن هم این است که جمعیت جوان کشور بیشتر شده و زمان سربازی هم افزایش یافته است بنابراین میل به رفتن به خدمت سربازی کاهش یافته و در نتیجه میزان فرار از خدمت زیاد شده است بنابراین افراد زیادی به دنبال گرفتن معافیت از خدمت سربازی هستند و در نتیجه معافیت از خدمت سربازی بسیار سخت شده . زمانی بود که دو برادر اگر همزمان خدمت می کردند یکی از آنها معاف میشدند. این قانون مدتها است که از بین رفته و زمانی بود که افراد با هر سطح تحصیلات ای در صورتی که کف پای صاف داشتند از خدمت معاف شدند در حالی که الان اکثریت سربازانی که این مشکل را دارند صرفاً معاف از رزم میشود.
عموما برای تمامی افرادی که می خواهند به خدمت سربازی اعزام شوند دائم این سوال را از خود می پرسند که باید چه مدت و چند ماه خدمت کنند و اگر دفترچه خود را پست کنند تغییراتی شامل حال آن ها می شود یا خیر؟آیا قوانین سربازی تغییر می کند و شاهد قوانین جدید معافیت سربازی از سوی نظام وظیفه خواهند بود؟
آیا قوانین جدید معافیت سربازی در سال 1400 تغییر خواهد کرد؟
حال بر اساس آخرین اطلاعیه منتشر شده از سوی سازمان نظام وظیفه، دوره ضرورت افراد تغییر پیدا نموده و مدت خدمت سربازی برای کارکنان وظیفه بومی در مناطق عادی 24 ماه، در مناطق غیر درگیر، عملیاتی، محروم و بد آب و هوا 21 ماه و امنیتی درگیر 17 ماه مشخص شده است. همچنین کارکنان وظیفه غیربومی می بایست در مناطق عادی به مدت 21 ماه و در مناطق غیر درگیر، عملیاتی، محروم و بد آب و هوا 18 ماه دوره سربازی را سپری نمایند.
مشمولین باید بدانند که در سال 1400 هم دارای مهلت استفاده کردن از کسری خدمت تحت عنوان فرزندان ایثارگر خواهند بود و اگر در سال ۹۶ اقدام به ثبت نام برای اخذ معافیت یا کسری خدمت ایثارگری ( کسر خدمت سربازی جبهه پدر ) نموده اند دیگر نیازی نخواهند داشت تا به نیروهای مسلح مراجعه کنند.
یکی دیگر از جدیدترین تغییرات خدمت سربازی در سال 1400 این است که گفته می شود از سربازان ،درجه داران و افسران قرار است در تامین منابع انسانی و به کارگیری و آموزش فنی و حرفه ای و به عبارتی طرح سرباز تکنسین استفاده هایی گردد که هر فردی که به خدمت سربازی اعزام می شود، بعد از گذراندن دوره آموزش رزم مقدماتی بتواند از تخصص مورد علاقه خود استفاده کند آموزش های لازم را ببیند و دست آخر در همان زمینه خدمت سربازی خود را انجام بدهد.
مشخص است شرایط معافیت سربازی در سال ۹۹ تغییر آنچنانی پیدا نکرده است.
اساسا در کشور ایران دو نوع معافیت وجود دارد.یکی معافیت به صورت موقت است و دیگری معافیت به صورت دائم.در این بخش می خواهیم به معافیت سربازی کفالت بپردازیم تا جوانانی که این شرایط را دارا می باشند بتوانند از این شرایط استفاده کرده و از انجام خدمت سربازی معاف گردند.
نواع معافیت کفالت
معافیت کفالت پدر
معافیت کفالت مادر
معافیت کفالت یگانه سرپرست برادر کمتر از هجده سال تمام. (صغیر)
معافیت کفالت تنها نوه بالای ۱۸ سال که مراقب و نگهدارنده پدربزرگ بدون فرزند یا مادربزرگ بدون فرزند و شوهر است.
معافیت کفالت فردی که همسرش فوت شده و از او دارای فرزند کوچکی است. (البته تا زمانی که ازدواج نکرده است.)
معافیت کفالت مشمولی که دارای همسر معلول است.
معافیت کفالت کمیته امداد
معافیت کفالت اعضای نیازمند مراقبت از اعضای خانواده
معافیت کفالت فرزند معلول
معافیت کفالت سه خواهری
معافیت کفالت برادر معلول
معافیت کفالت والدین معلول
ما به شما شرایط کلی معافیت های رایج را می گوییم. پس همراه ما باشید.
شرایط گرفتن معافیت سربازی کفالت پدر
در سال های گذشته، یکی از شرایط دریافت معافیت، سن بالای ۷۰ سال پدر و پدربزرگ است. در نظر داشته باشید که همه افراد تک پسر، مشمول کفالت پدر نمی شوند!
معافیت کفالت به سن پدر و وضعیت جسمانی او نیز بستگی دارد. اگر سن پدر کمتر از ۷۰ سال باشد، با تشخیص شورای پزشکی نظام وظیفه عمومی، اگر پدر بیمار و نیازمند به مراقبت تشخیص داده شود، با درخواست رسیدگی می توان معافیت کفالت را گرفت.
حتی اگر شما برادرتان در مسافت دوری از پدرتان هم زندگی کند، نمی توان درخواست کفالت داد و باید متقاضی تک پسر بالای ۱۸ سال باشد؛ مگر در صورتی که برادران دیگر به خاطر معلولیت توان نگهداری از پدر را نداشته باشند.
این شرایط برای فرزندخوانده ها شامل نمی شود.
معافیت کفالت مادر
برای دریافت معافیت کفالت مادر علاوه بر داشتن شرایط عمومی کفالت، شرایط خصوصی معافیت را نیز باید داشته باشد.
ذکر این نکته لازم است که شرایط و ضوابط دریافت معافیت کفالت مادرمطلقه با مادری که همسرش فوت شده است، فرق دارد.
در صورتی که شما مشمول خدمت سربازی باشید و بالای ۱۸ سال داشته باشید و وارد مرحله غیبت نشده باشید، می توانید مشمول معافیت کفالت داشته باشید.
شرایط اختصاصی دریافت معافیت کفالت مادر مطلقه
فرد متقاضی دریافت معافیت کفالت مادر مطلقه باید تنها فرزند بالای ۱۸ سال باشد.
فرد متقاضی غیبت نداشته باشد.
برای دریافت معافیت کفالت مادر مطلقه، نیاز است تا جدایی والدین پیش از ۱۶ سالگی رخ داده باشد.
اگر متقاضی دریافت معافیت کفالت باشید، باید سلامت شما تایید شده باشد؛ اگر بیمار باشید و شرایط کفالت نداشته باشید، می توانید با تشخیص شورای پزشکی، برای گرفتن معافیت پزشکی اقدام کند.
طلاق باید از سمت محضر و دادگاه ثابت شود و سوری نباشد.
از زمان طلاق مادر و مادر متقاضی ۳۰ ماه سپری شده باشد تا به فرد معافیت کفالت دائم تعلق بگیرد.
مادر مطلقه فرد نباید ازدواج کرده باشد.
معافیت کفالت برادر یا خواهر
معافیت سربازی کفالت برادر به دو صورت است:
اول معافیت کفالت برادر کوچک تر
دوم معافیت کفالت برادر بزرگتر و نیازمند مراقبت
برای اینکه شما بتوانید کفالت معافیت برادر بزرگتان را بگیرید، باید ثابت شود که او شغل و درامدی برای تامین مخارج زندگی ندارد و برادر همسر و فرزند نداشته باشند که بعدا ادعای کفالت کنند.
پدر متقاضی باید فوت کرده باشند.
برای دریافت معافیت کفالت، باید برادر فرد بیمار باشد و توانایی نگهداری از اعضای خانواده را نداشته باشد که این بیماری باید توسط شورای پزشکی سازمان نظام وظیفه تشخیص داده شود.
معافیت کفالت پدربزرگ و مادربزرگ
برای دریافت معافیت کفالت پدربزرگ و مادربزرگ پدری یا مادری، باید به نکات ریزی که در مورد شرایط و قوانین دارد دقت کنید. ما به شما شرایط اصلی و کلی گرفتن معافیت را به شما می گوییم.
مهم ترین شرایط معافیت کفالت پدربزرگ یا مادر بزرگ
اگر متقاضی دریافت معافیت کفالت باشید، نباید غیبت داشته باشید. در صورتی که برای خدمت سربازی، وارد مرحله غیبت شده باشد، پرونده از سمت سازمان نظام وظیفه، بررسی نخواهد شد.
شرط بعدی معافیت کفالت مادربزرگ و پدربزرگ این است که متقاضی به سن قانونی رسیده باشد و پیش از آن که به سن قانونی برسد، نمی تواند برای درخواست معافیت کفالت اقدام کند.
و اما شرط تاثیر گذار در دریافت معافیت کفالت مادربزرگ این است که متقاضی، باید تنها نوه پسری بالای ۱۸ سال باشد تا بتواند برای دریافت کفالت مادربزرگ اقدام کند.
اگر شروط گفته شده را داشته باشید، برای اطلاع از مراحل دریافت معافیت کفالت پدربزرگ یا مادربزرگ، می توانید با مشاوران مرکز مشاوره آویژه در این زمینه مشاوره کنید.
معافیت کفالت فرزند معلول
معافیت کفالت فرزندان معلول، شامل موارد زیادی است که این شرایط برای مددجویان بهزیستی و معلولین است که نوعی تسهیلات محسوب می شود که از سمت سازمان نظام وظیفه در نظر گرفته شده است.
شرایط خانواده افراد متقاضی معافیت معلولی
خانواده هایی که در آنها والدین معلول باشند و عضو سازمان بهزیستی باشند.
خانواده هایی که دو فرزند معلول داشته باشند.
پدر و مادری که معلول باشند و فرزند معلول نیز داشته باشند و عضو سازمان بهزیستی باشند.
تک پسر هایی که خواهر یا برادر معلول دارند.
متقاضی دریافت معافیت، دارای همسر معلول باشد.
افراد مشمول دریافت معافیت کفالت، اگر در هر یک از گروه های بالا باشند و یا فرد معلولی در خانواده آن ها باشد، می توانند نسبت به دریافت معافیت کفالت معلولی اقدام کنند.
داشتن فرزند معلول که موضوع اصلی این بخش است، یکی از موارد اصلی معافیت های موارد خاص است که متقاضیان مشمول می توانند با مراجعه به بهزیستی و انجام مراحل، معافیت خودشان را دریافت کنند.