شرایط کفالت تامین اجتماعی

 1- سوالات زیادی در زمینه کفالت پرسیده می شود . سوالاتی مانند اینکه آیا بعد از فوت مستمری به پدر و مادر می رسد اگر در طول زندگی بیمه شده آنها را به کفالت خویش در نیاورده باشد ؟ یا اینکه اگر مستمری به پدر بیمه شده برسد آیا بعد از مرگ وی به همسر جدید وی منتقل می گردد ؟ آیا استفاده از مستمری بیمه شده توسط پدر و مادر دوره زمانی مشخصی دارد یا نامحدود است ؟ در این مقاله می خواهم در این زمینه صحبت کنم .

2- کلا در قانون تامین اجتماعی افرادی که برای استفاده از مزایای بیمه شده اصلی نیاز به احراز کفالت دارند 3 نفر می باشند : پدر و مادر و همسر بیمه شده خانم . اصل کلی در این زمینه که بر روح تمامی این دستورالعمل سایه انداخته است این است که معاش فرد باید توسط بیمه شده تامین گردد و این اصلی ترین شرط دستورالعمل فوق الذکر است . معاش یعنی غذا ، مسکن ، لباث و اثاث منزل . دیگر شروط این قانون این است که نامبردگان از جایی مستمری دریافت نکنند و البته سن مرد 60 سال و سن خانم 55 سال باشد یا به تشخیص کمیسیون های پزشکی سازمان تامین اجتماعی از کارافتاده کلی باشند .

3- برای اینکه بتوانیم کفالت پدر و مادر یا همسر خود را بگیریم باید برای تک تک آنها درخواست داده تا به صورت مجزا بررسی شود . بعد از انجام کارهای اداری بازرس می آید و از محل و از افراد آشنا و حتی با مراجعه حضوری به منزل بررسی می کند . همچنین در سیستم چک می شود که مستمری بگیر جایی نباشند . خانه دار بودن فاکتور مهمی برای نیاز نداشتن نیست و مشکلی برای تحت تکفل بودن ایجاد نمی کند . اگر پدر تحت تکفل قرار بگیرد مادر هم به تبع آن و به صورت خودکار تحت تکفل قرار می گیرد . اما در شرایطی که پدر نیاز مالی نداشته باشد و البته از مادر جدا باشد ، مادر به تنهایی می تواند تحت تکفل قرار بگیرد و مشکلی ندارد .

4- نکته بسیار مهم این است که بارها اتفاق افتاده است که بعد از مرگ بیمه شده ، پدر و مادر مدعی تحت تکفل قرار گرفتن بیمه شده می شوند و درخواست می کنند که مستمری وی به آنها منتقل گردند . طبق قانون این مورد انجام شدنی است و بازرسی های لازم مانند حالت قبل باید انجام گردد ولی معمولا اگر هنگامیکه تحت تکفل هستند این اقدام صورت نپذیرد ، شعب تامین اجتماعی بعد از مرگ بیمه شده به این راحتی زیر بار چنین موضوعی نمی روند .

جدیدتر قدیمی تر