1-مشاغل سخت و زیان آور مشاغلی هستند که با اشتغال پیوسته در آن به مدت 20 سال متوالی و یا 25 سال متناوب می توانید با 30 روز حقوق بازنشسته شوید . برای این کار باید در هنگام بازنشستگی به سایت مشاغل سخت و زیان آور مراجعه کرده و درخواست خود را بدهید و بعد از تایید کمیته مشاغل سخت و زیان آور به شعبه تامین اجتماعی برای محاسبه آن درخواست دهید . آدرس این سامانه در لینک زیر است .
2-شغل های زیر جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب می شوند :
کار در معادن اعم از تحت الارضی یا سطح الارضی که ایجاب می نماید کارگران در تونل ها و راهروهای سر پوشیده به استخراج بپردازند.
- کار استخراج شامل جدا کردن یا منفجر ساختن مواد از سطح کار، حمل مواد عملیات مربوط به انفجار، اداره تأسیسات آب و برق در داخل معدن و به طور کلی هر گونه مباشرت و نظارتی که ایجاب نماید کارگر در تونل ها، راهروها یا میله های معدن انجام وظیفه نماید، می باشد.
- حفر قنوات و چاه ها و فاضلاب ها و تونل های زیر زمینی و کار در مخازن سر بسته.
- تخلیه و حمل مواد مذاب از کوره های مشغول به کار و کار مستمر در مجاورت کوره های ذوب به نحوی که کارگر در معرض مستقیم حرارت یا بخارات زیان آور متصاعد از کوره باشد.
- کارگرانی که مستقیماً و مستمراً در امرتولید درکارگاه های دباغی، سالامبورسازی و روده پاک کنی اشتغال دارند و کار مستمر در گندابروها، جمع آوری، حمل و دفن زباله شهری.
- کار کارگرانی که مستمراً به امر جمع آوری و انتقال و انبار کردن کود (نظافت مستمر طویله، اصطبل، سالن های پرورش طیور) در واحدهای دامداری و طیور اشتغال دارند.
- کار مستمر و مداوم در فضای باز و در ارتفاع بیش از پنج متر از سطح زمین بر روی دکلها، اتاقک های متحرک، داربست ها و اسکلت ها.
- کار مداوم برروی خطوط و پستهای انتقال برق با فشار شصت و سه کیلوولت و بالاتر.
- مشاغل شن پاشی، پخت آسفالت دستی، قیرپاشی و مالچ پاشی.
- عملیات جوشکاری در داخل مخازن.
- کارهایی که استمرار آنها موجبات ابتلا به بیماری ها حاصل از اشعه را فراهم می آورد، نظیر کار با مواد رادیواکتیو و قرار گرفتن در معرض پرتوهای یونساز به تشخیص مراجع ذی صلاح و به استناد قانون حفاظت در برابر اشعه مصوب جلسه مورخ بیستم فروردین ماه ۱۳۶۸ مجلس شورای اسلامی.
- کار در محل های با فشار محیط بیش از حد مجاز از قبیل غواصی.
- کار مستمر در محیط هایی که با وجود رعایت مقررات حفاظتی و ایمنی موجبات بیماری های گوشی و یا کری کارگر را فراهم سازد.
- کار در امور سمپاشی باغات و اشجار و مزارع و ضدعفونی اماکن و طویله ها و آشیانه های مرغداری در زمان سمپاشی.
- کار کارگرانی که مستقیماً در امر تولید و ترکیب سموم و حشره کش ها اشتغال دارند در زمان انجام کار.
- کار با وسایل دارای ارتعاش درحدی که برای سلامتی کارگر زیان آور باشد.
3- برای اینکه این مشاغل جزء مشاغل سخت و زیان آور محاسبه گردند نیاز دارید تا 4 درصد حق بیمه اضافی توسط کارفرما پرداخت شود . اگر کارفرما این مبلغ را پرداخت نکرد می توانید خودتان پرداخت کنید و بعد علیه او اقامه دعوا کنید.
4-تا مطلب بعد خداحافظ .