1- من به بیماری آرتریت رماتوئید مبتلا هستم . ضمنا پسوریازیس هم دارم . الان با دارو تحت درمانم ! دکترم به خاطر اینکه حالم خوب نیست و کار برام سخت است پیشنهاد کرد بروم دنبال کارهای ازکارافتادگی . خواستم بدانم اگر بروم احتمال دارد از کار افتاده کلی بشوم یا نه ؟ تمام مدارک پزشکی هم دارم . ممنون می شوم جواب بدهید چون رفت و آمد برایم سخت است . گفتم بدانم اگر احتمال دارد اقدام کنم . الان هم برای حال واحوالم سخت شده وهم از پس هزینه های پزشکی مثل داروهایم برنمی آیم چون خیلی گران هستند . بنده بیمه رانندگان آژانس هستم وحدود ۴ سال سابقه بیمه دارم . خواهشمند است جوابم را بدهید ؟ تکلیف خودم را بدانم . ممنون از لطفتان ! انشاالله همیشه سالم وسلامت باشید ؟ معمولا 50 50 است و بستگی به شدتش دارد . البته سابقه تان کم است و این موضوع تاثیر منفی دارد .
2- ما مغازه ای نانوایی داریم که سه تا کارگر بیمه شده دارد و ٨ سال است که بیمه آنها سر موقع پرداخت شده است ولی بیمه برج ١۰ که آخرین وقت پرداختش ٩٧/١/۵ بوده و ما فراموش کردیم . سوالم این است که جریمه تاخیرش همان دو درصد است که در تلگرام فرمودید ؟ چون سال اول که بیمه شدیم یک بار این اتفاق برای ما افتاد مجبور شدیم سه برابر کل حق بیمه جریمه پرداخت کنیم . سوال دوم این است که الان پرداختش کنیم یا بعد از تعطیلات باید بریم اداره بیمه ؟ جریمه اش همان ماهیانه 2 درصد حق بیمه است . به نظرم بروید شعبه و فیش جدید به همراه جریمه بگیرید .
3- من از ابتدای شهریور ۱۳۹۵ در یک موسسه ی آموزش عالی مشغول به کار بودم . در زمان اشتغالم در موسسه آموزش عالی به دلیل اینکه نامه شروع به کارم را به بیمه تامین اجتماعی از اول دی ماه فرستاده بودند این ۴ ماه علی الرغم دریافت حقوق از موسسه بیمه ی ۳۰ روز کامل مشاغل آزاد برای خودم واریز می کردم . آیا عدم واریز بیمه از سوی موسسه به عنوان کارفرما تخلف می باشد ؟ چنانچه ثابت کنم در این مدت در موسسه کار می کردم و برایم بیمه واریز نشده است آیا به صورت تجمیعی(یعنی در همان ۳۰ روز هم حداقل حق بیمه مشاغل آزاد برایم اعمال شود و هم حداقل حق بیمه اجباری) در این ۴ ماه قابلیت واریز حق بیمه وجود دارد؟ به تعبیری انگار در یک روز به مدت ۱۵ ساعت در دو کارگاه به طور همزمان کار می کردم ؟ این کار تخلف است و باید بیمه تان پرداخت می شده است . اما اگر اضافه شود به صورت تجمیعی حساب نمی شود و عملا فایده ای ندارد .
4- فردی 47 ساله دارای 21 سال سابقه پرداخت بیمه تأمین اجتماعی در دفترخانه اسناد رسمی و در حال حاضر در آنجا مشغول به فعالیتم و از طرفی بموازات آن از سال 1387 نیز پروانه وکالت کانون وکلای دادگستری اخذ نمودم ولی تاکنون هیچ فعالیت درآمدی در این خصوص نداشته و بیشتر جنبه اعتباری و به قصد دریافت مستمری بازنشستگی در آینده ! 12 سال بیمه اجباری صندوق حمایت وکلا البته با احتساب 2 سال خدمت سربازی را پرداخت نموده ام. صندوق حمایت نیز اعلام نموده با بیمه تأمین اجتماعی هیچگونه قرارداد و استعلامی تاکنون ندارد . همچنین شرایط دریافت مستمری بازنشستگی صندوق حمایت وکلا داشتن اجباری حداقل 60 سال سن , پرداخت 30 یا 35 سال حق بیمه بدون وقفه می باشد که با این تفاسیر بنده در سن 65 سالگی موفق به دریافت مستمری بازنشستگی وکلا می شوم. آیا با عنایت به اینکه کانون وکلا یک نهاد خصوصی مدنی هست و فعلاً با این شرایط که منع قانونی برای پرداخت همزمان بیمه نیست آیا احتمال بروز مشکل قانونی از طرف سازمان تأمین اجتماعی در زمان بازنشستگی (سن 55 سال) و قطع مستمری وجود دارد؟ آیا سازمان تأمین اجتماعی متوجه همپوشانی سوابق در دو صندوق بیمه ای دولتی و خصوصی می شود وقتی هیچگونه رابطه قانونی با یکدیگر ندارند، لطفا بفرمایید چگونه و به استناد کدام قانون؟ 2- برای بدست آوردن حداکثر سقف مستمری بازنشستگی تأمین اجتماعی از چه زمانی ( با توجه به 9 سال باقیمانده از 30 سال خدمت) و به چه میزانی بایستی اقدام به افزایش سقف پرداختی حق بیمه (غیر از 2 سال آخر) باید نمود ؟ نه مشکلی از نظر تامین اجتماعی با قوانین فعلی ایجاد نمی شود . قانونا 2 سال آخر است ولی افزایش در 2 سال آخر معمولا توسط کارشناسان تامین اجتماعی رد می شود . حداقل 5 سال آخر را پیشنهاد می کنم .
5- کارپرداز هستم و خود راننده . آیا امکان استفاده از قوانین سختی کار هست ؟ ضوابطی در این خصوص وجود دارد ؟ سختی کار فقط به رانندگان شرکت واحد تعلق می گیرد .
6- مجموع سابقه بیمه ۳۵ سال تمام شده و سن ۴۶ سال می باشد . منتها کارگاه قالی بافی چندین ساله که برچیده شده است . بیمه می گوید چون از سال ۱۳۶۱ لغایت ۱۳۶۴که ۱۰۷۰روز می شود فاقد عنوان شغلی می دانست ولی طبق تصویر بالا خود بیمه کارگر ساده رد کرده و در کمیته بدوی اداره کار هم تایید شده است و در سالهای قبل هم تایید شده بود ولی ۵ ماه است که جواب قانع کننده بهم نمی دهند . الان چکار کنم لطفا بفرمایید ؟ تازه در شرکتی که الان مشغولم شرکت شیمیایی و تولید کلر و مشتقات گاز کلر است و سه نوع بیماری شغلی گرفتم . آیا می توانم شکایت کنم و دیه بهم تعلق می گیرد یا صلاح نمی دانید ؟ بابت بیمه ، معمولا تامین اجتماعی اگر در لیست بیمه عنوان شغلی درست ثبت نشده باشد ، مشاغل سخت و زیان آور را قبول نمی کند . تنها راه شکایت به دیوان عدالت اداری است که معمولا احتمال موفق شدن در آن 50 درصد است . بابت آسیب های شغلی می توانید تقاضای دیه کنید ولی معمولا دیه تعلق نمی گیرد.
7- ۲۰ سال دارم و۲ سال تحت درمان دیسک کمر بودم و حادثه دیده از دست راست ۱۷ درصد ی با ۲۰سال بازنشست می شوم ؟ تنها در صورتی زود بازنشست می شوید که در کمیسیون پزشکی تامین اجتماعی ازکارافتاده کلی شوید . مشکل شما منتهی به ازکارافتادگی کلی نمی شود .
8- باعرض سلام وخسته نباشید ! آیا رانندگان لیفتراک جزء سختی کار هستند ؟ نه . فعلا فقط رانندگان شرکت واحد جزء افرادی هستند که سختی کار به آنها تعلق می گیرد .
9- آیا اپراتور بچینگ جزء مشاغل سخت و زیان آور هست ؟ باید به عنوان گروه (الف) مشاغل سخت و زیان آور برسی شود . بستگی به نظر هیات تفکیک مشاغل سخت و زیان آور اداره کار دارد .