کیوان : سلام بزرگوار ! من از مطالب سایت شما زیاد استفاده کرده ام و خدا به شما خیر بدهد که سخاوتمندانه مردم را راهنمایی می کنید . من در شرکتی کار می کردم که طرح طبقه بندی مشاغل نداشت . مبلغ مورد توافق حقوقم را در قرارداد دو قسمت مساوی کردند و نصفش رو به نام حقوق پایه و نصفش رو به نام حق مسوولیت لحاظ کردند . اضافه کاری ها را فقط بر مبنای حقوق پایه می دادند و روزی که بیرون آمدم دیدم حق سنوات هم بر مبنای همان عدد حقوق پایه لحاظ شده است . اداره کار شکابت کردم، رأی هیأت تشخیص به نفع من صادر شد و کل مبالغ اضافه کاری که طی یکسال گرفته بودم با ارایه فیش حقوقی اطلاح شد و بر مبنای کل حقوق دریافتی ام محاسبه شد و همچنین حق سنوات هم همینطور بر اساس کل حقوق دریافتی لحاظ شد . شرکت به رأی اعتراض کرد و رفتیم هیأت تشخیص که هیأت تشخیص هم رأی اولیه را تأیید کردند و گفتند چون شرکت طرح طبقه بندی ندارد باید سنوات و اضافه کار را بر مبنای کل حقوق دریافتی محاسبه کند . رأی به شرکت ابلاغ شد ولی مدیر منابع انسانی شرکت از مدیر حقوقی خواستند به رأی صادره در دیوان عدالت اعتراض کنند . قاعدتا من باید در این فاصله برای گرفتن اجرائیه به اداره کار بروم . سوالاتم اینهاست:
- اصولا شرکت می تواند اعتراض کند ؟
- آیا اعتراض آنها ممکن است رأی فعلی را کلا باطل کند ؟
- آیا می توانند مبلغ رأی را به حساب دادگستری بریزند و بعدش اعتراضشان را ادامه بدهند ؟
- آیا اگر پول را به حساب دادگستری بریزند ، دادگستری پول را مسدود می کند تا رأی دیوان صادر بشود یا پول را برای من واریز می کند ؟
- احتمالا این پروسه چقدر زمان خواهد برد ؟
- هزینه اجراییه گرفتن و هزینه های دادگستری را برای گرفتن اجراییه من باید بدهم یا از شرکت می گیرند ؟
- آیا میتونم در دیوان دستوری بگیرم تا بصورت لازم الاجرا شرکت را ملزم کند از این به بعد حق اضافه کاری و سنوات کارمندان را بر این مبنا پرداخت کند ؟ ببخشید طولانی شد ولی غیر از شما به خیر و راهنمایی شخص دیگری امید ندارم . خدا بهتون اجر محبتتان را بدهد ؟
ممنون از لطف تان ! اما جواب تان :
- شرکت این حق را دارد که به دوان عدالت اداری اعتراض کند اما اعتراض آنها باعث نمی شود که روند اجرای رای شما متوقف گردد .
- اگر بتوانند حکم موقت توقف رای بگیرد اجرای رای به صورت موقت متوقف می شود . البته با تجربه ای که در این زمینه دارم معمولا حکم توقف موقت اجرای رای در مورد چنین آرائی داده نمی شود . در صورت طی زمان مربوطه دیوان می تواند در صورت داشتن نقص در رای موضوع را برای بررسی یه هیات های تشخیص یا حل اختلاف همعرض ارجاع دهد .
- بله می توانند .
- نه پول را مسدود نمی کنند مگر اینکه حکم توقف فوری حکم را بگیرند . البته همانظور که گفتم معمولا چنین رای داده نمی شود .
- آرای دیوان بین 2 تا 6 ماه طول می کشد تا صادر گردد .
- اگر هزینه ای داشته باشد بر عهده کسی است که در رای دادگاه ممحکوم شده است .
- نه نمی توانید . هر کس باید به صورت مجزا و پس از طی مراحل قانونی در دادگاه هایی دیگر به دیوان شکایت کند .