شکایت از کارفرما بدون داشتن مدرک

 1- مي خواستم بدانم آزمايشات بدو استخدام قراردادي از چه تاريخي اجباري شده است ؟ آيا اسفند ماه سال ٩٢ اجباري بوده و در صورت عدم انجام آزمايشات توسط مركز بهداشت منطقه براي كارفرما تخلف مي باشد ؟ ولو آزمايشات دوره اي توسط كارفرما كه بيمارستان هست صورت گرفته باشد ! در صورت اجباري بودن مي شود آزمايشات دوره اي را جايگزين كرد؟ تا آنجائیکه می دانم از نظر تامین اجتماعی آزمایشات بدو استخدام دیگر سالها است اجباری نیست . با این حال شدیدا توصیه شده است و اگر اتفاقی برای کارگر بیفتد که تامین اجتماعی متضرر شود براساس ماده 90 قانون تامین اجتماعی در صورت نداشتن معاینات اولیه و یا عدم توجه کارفرما به نتایج آن ،  کارفرما ممکن است مقصر شود و جریمه ای بسیار زیاد به وی تعلق گیرد . 


2- کسی که بدون قرار داد مشغول به کار بوده ودستمزد وی پورسانتی می باشد و از آنجایی که  طبق قانون، دستمزد پرداختی نباید کمتر از حداقل دستمزد مصوب باشد مقدار حداقل حقوق وی چگونه محاسبه می شود ؟ برای لیست بیمه حداقل حقوق قانون کار یا به نسبت مبلغی که بر اساس پورسانت به وی تعلق  باید در نظر گرفته شود ؟ برای لیست بیمه باید حقوق ماهیانه وی را محاسبه کرد و براساس حداقل حقوق روزانه تعداد روزهای کارکرد وی را محاسبه و برای آن  حق بیمه پرداخت . 


3-  آيا مي شود بدون مدرك اثبات كرد از چندين ماه در جايي مشغول بكار بودم ولي براي من هيچ بيمه اي رد نشده ؟ چگونه بدون مدرک می خواهید اثبات نمایید . باید مدارکی مانند فیش حقوق ، گواهی حضور و غیاب و ... داشته باشید . اگر ندارید باید با تقبل هزینه در اداره کار درخواست بررسی کارشناسی دهید که البته نتیجه اش معلوم نیست . 


4- از كارفرما شكايت كردم وحكم اداره كار پرداخت حقوق معوقه به اينجانب و بازگشت به كار است . سوالم اين است كه اگر كارفرما بخواهد دوباره اعتراض بگذارد و به ديوان عدالت اداري بكشد تكليف اجراي حكم و پرداخت معوقه چه مي شود ؟ بايد يك سال صبر كرد تا حكم از ديوان بياید ؟ وقتی حکم در هیات های تشخیص و یا حل اختلاف اداره کار قطعی شود دیگر قابل اعتراض نیست . تنها راهی که پیش روی کارفرما است این است که دستور موقت عدم اجرای حکم از دیوان عدالت اداری بگیرد که معمولا به سادگی داده نمی شود . اگر بتوانند دستور موقت عدم اجرای حکم بگیرند تا بررسی مجدد پرونده در هیات های تشخیص و حل اختلاف همعرض موضوع متوقف می ماند وگرنه می توانید به دنبال اجرای حکم از طریق دادگستری بروید . 


5- شرط تعلق یافتن حق اولاد چیست ؟ اولا باید حداقل 720 روز سابقه داشته باشد و ثانیا تا دو فرزند پرداخت می گردد و باید زیر 18 سال سن نیز داشته باشند . 


6-  با سلام و عرض ادب ! شرمنده مزاحم می شوم . بنده بیست سال است شهرداری قراردادی مشغول هستم . الان شصت و سه سالم است . هر سال با بنده تصفیه حساب می کنند ! عیدی ، سنوات ، پاداش رامی دهند . موقع بازنشستگی چیزی به بنده تعلق می گیرد ؟ درضمن یک دختر دارم سی سال دارد ! ده سال است حق اولاد نمی دهند می گویند هیجده سال به بالا است ازدواج هم نکرده ! آیا قانونی است که ندهند یا می گویند از آموزش و پرورش نامه بیاور یا سن دختر کم باشد لطفا برای رضای خدا راهنمایی بفرماید دعا گوی شما هستیم با تشکر ؟! وقتی سنوات تان را سالیانه می گیرید دیگر در هنگام بازنشستگی سنوات به شما تعلق نمی گیرد چون هر ساله تسویه شده است . در مورد دخترتان یا باید زیر 18 سال سن باشد یا دانش آموز و یا دانشجو !


7- از سال 79 بمدت 5/5 سال در راه آهن تهران  به صورت رسمی با بیمه خدمات درمانی مشغول بکار بودم . در سال 84 به کارخانه سیمان با بیمه تامین اجتماعی رفتم . در سال 84 در راه آهن تهران بازخرید کردم . چند تا سوال دارم لطف بفرمایید ممنون می شوم . برای تبدیل بیمه خدمات درمانی به تامین اجتماعی با توجه به اینکه من از راه آهن بازخرید کردم و به صورت قراردادی در کارخانه سیمان شاغلم کدام فرمول است ؟ یا توجه به کار سخت و زیان آور کارخانه سبمان و مدت 20 سال خدمت تا بازنشستگی می شود 2 سال  بیمه سربازی رو بحساب بریزم و از مدت خدمت در راه آهن هم 3 سال بحساب بریزم ؟ اگر جواب منفیه اگر تمام مدت سابقه از راه آهن رو بحساب بریزم و 2 سال سربازی رو نیز بحساب برسم حقوق بازنشستگیم سالی 37 روز می شود ؟ یعنی بالای 35 روز هست ؟ نه حقوق بالای 35 روز وجود ندارد . ضمنا باید درخواست انتقال سوابق از راه اهن بدهید و باید کلش را درخواست بدهید و نمی توانید قسمتی از آن را انتخاب کنید . بیمه سربازی را بهتر است خریداری کنید که البته باید به نرخ روز خریداری کنید . 18 درصد حق بیمه دوران خدمت در راه آهن را به ازاء هر ماه باید محاسبه کرده و البته از مبلغی که صندوق بازنشستگی راه آهن می دهد کم کرده و مابقی را به تامین اجتماعی شخصا پرداخت کنید . 


8- من در اینترنت با شما آشنا شدم . فرموده بودید سوال در مورد قانون کار داریم می توانیم مزاحم شما بشیم . من تابستان سال 1393 سه ماه آموزشی بودم و حقوقی گرفتم ولی بیمه نشدم . بعد از آن بخاطر دانشگاه کلا نرفتم .  صاحب کارم سال 94 دوباره از  من دعوت به کار کرد. اسفند 94  شروع کردم و مبلغی دریافت کردم ولی بیمه نشدم . سال 95 رسما هم بیمه شدم هم ماهی 923000 تومان حقوق گرفتم. ولی پایان سال 95 فقط یک عیدی به ما دادند . سال 96  دوباره قرارداد بستیم و مشغول شدم و بیمه شدم و ماهی 1 میلیون حقوق گرفتم .ولی آذر 96 ایشان به بهانه اینکه جمعه باید بیایی سر کار و من نرفتم من را اخراج کردند . حالا از ایشان شکایت کردم . سوال من این است که چه چیزهایی دقیقا به من تعلق میگیرد ؟  ضمنا ما ساعت ناهاری و نمازی روزی 40 دقیقه نداشتیم و هول هولی 10 دقیقه صبحانه می خوردیم. و روزهای پنج شنبه هم تا 12:30 می ماندیم یعنی یک ساعت اضافه تر . و اینکه من برخی روزها دیر می رسیدم سرکار . اگر از چیزهایی که به من تعلق می گیرد بخواهم کم کنم ساعتی چقدر باید کم کنم ؟ و آیا این 3 ماه باقی مانده سال 96 به من حقوق و بیمه بلاتکلیفی و عیدی و سنوات امسال تعلق می گیرد؟ می خواهم بدانم ؟  


  1. آیا دوره آموزشی بیمه باید می شدم ؟ 
  2. آیا حقوق دریافتی 923000 تومان سال 95 و 1 میلیون سال 96 درست است یا باید بیشتر می گرفتم ؟ 
  3. آیا عیدی و سنوات سال قبل و امسال شامل حالم می شود ؟ 
  4. آیا اضافه کاری ها قابل دریافت است ؟ 
  5. آیا بیمه و حقوق این 3 ماه باقی مانده از سال 96 رو به من می دهند و تکلیف عیدی و سنوات امسال چیست ؟

به شما تمامی موارد منطبق با قانون کار تعلق می گیرد مانند حداقل حقوق ، اضافه کاری ، بن خواروبار ، عیدی ، سنوات ، پایه سنوات و ... . معمولا تاخیرها باید جز مرخصی محاسبه شود وگرنه معادل 1ساعت کارکرد کم می گردد (حقوق پایه تقسیم بر 220) . عیدی و سنوات و بقیه موارد به ازاء کارکرد تعلق می گیرد مگر اینکه در اداره کار رای بازگشت به کار بگیرید که در این صورت زمان بیکاری تان نیز باید حق السعی به شما تعلق گیرد .


  1. در تمامی زمان هایی که در محل کار حضور داشته اید باید بیمه می شدید . 
  2. تقریبا حداقل حقوق است بدون اضافه کاری !
  3. بله شامل حالتان می شود براساس کارکرد !
  4. بله قابل دریافت است . 
  5. در بالا جواب دادم .

9- من از کارفرمایم به علت عدم پرداخت حقوق 4 ماه شکایت کردم . یک ماه از حقوق را به علت اینکه از من امضا گرفته بودند ولی پرداخت نکرده بودند ندادند . بعد در فیش حقوقی هر ماه من هزینه ایاب ذهاب و حق تلفن پرداخت می شد. این را هم گفتند مامور بیمه قبول نکردند گفتند پاداش است. ولی من نشان دادم که در تمامی فیشهای حقوقی هست ولی باز هم قبول نکردند . آیا طیق قانون رایشان درست است ؟ و مورد دیگر اینکه کارفرما به رای اولیه اعتراض کردند آیا در این جلسه دوم با اینکه من اعتراض نزدم می توانم مدارک ببرم برای اعتراض ؟ اینکه گفته شده است مامور بیمه قبول نکرده اند ارتباطی به پرداخت آنها ندارد.بعضی موارد بیمه کم نمی شود ولی دلیلی ندارد پرداخت نگردد . بله می توانید مدارکی ببرید و باز هم از خود دفاع کنید .

جدیدتر قدیمی تر