اعتراض به تاریخ برقراری مستمری ازکارافتادگی تامین اجتماعی

 ص . ح : با سلام 1 در تکمیل سوالات قبلی همانگونه که می دانید الان رویه سازمان این است که از تاریخ تشکیل کمیسیون پزشکی مستمری را برقرار می کند (یعنی هر کس که واقعاً از کارافتاده باشد و به هر دلیل دیر به کمیسیون مراجعه نماید یا تشریفات معرفی وی به کمیسیون از طریق سازمان با تاخیر انجام شود ، از تاریخ تشکیل کمیسیون مستمری برای وی برقرار می کنند ) که تخلف محرز و خلاف رای هیئت عمومی دیوان به شرح ذیل است: شماره دادنامه: 30 تاریخ: 19 فروردین 1392 این هم لینکش در سایت دیوان عدالت: http://www.divan-edalat.ir/aho-detail/9288 .

طبق رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، تاریخ تشکیل کمیسیون پزشکی نمی تواند مبنای از کارافتادگی و برقراری مستمری توسط سازمان باشد. اقدامات تامین اجتماعی رد شده است اما متاسفانه بدون مجوز قانونی و خودسرانه به این اقدامات خود تاکنون ادامه داده اند و در بخشنامه جدید هم صراحتاً و مجدداً این موارد را ذکر کرده اند. قبلا در فرمهای کمیسیون پزشکی، تاریخ از کارافتادگی را تاریخ تشکیل کمیسیون درج می کردند که فرم شان را اصلاح کرده اند و تاریخ ابتلا به بیماری را الان ذکر می کنند. آیا چنین کارشناسان و مدیرانی که خلاف قانون و رای دیوان، بخشنامه صادر کرده اند و موجب ایراد خسارات (حداقل خسارات تاخیر تادیه) و ضرر و زیان به بیمه شدگان شده اند، نباید خود خسارات افراد را بدهند ؟ اینجا سازمان مقصر نیست بلکه افراد نادانی مقصر هستند که به اسم کارشناس و مدیر، خلاف قانون عمل می کنند و در واقع به هم به دنیا و آخرت خود و هم به سازمان جهت پرداخت اجباری خسارت، ضرر می زنند. 

حسب درخواست شما به عرض می رساند منظور من، خلاف قانون بودن مفاد بندهای 42 و 1-43 و 44 و 46 و 47 از فصل پنج بخشنامه تلخیص ازکارافتادگی است . وجود تناقضات فراوان میان بندهای مختلف خود این بخشنامه با یکدیگر و مخالفت با دادنامه فوق الذکر و قانون تامین اجتماعی خصوصاً تعاریف ازکارافتادگی که محرز است. اما استدلال جدید در این بخشنامه جالب است که می گویند چون پزشک یا پزشکان معالج گواهی تابحال نداده اند پس در نتیجه چون کمیسیون از تاریخ معرفی پزشک معالج تشکل می شود تاریخ تشکیل کمیسیون هم ملاک برقراری و هم ملاک پرداخت مستمری خواهد بود. 

سوال اینجاست که اگر صد تا پزشک معالج هم گواهی بدهند که فردی از کارافتاده کلی است، آیا اگر کمیسیون پزشکی نپذیرد، بیمه شده از کارافتاده محسوب می شود ؟ مسلماً خیر ! پس اینکه با صدور گواهی پزشک و تشکیل کمیسیون شرایط احراز می شود یعنی چه ؟ خود کمیسیون تاریخ 30 سال پیش را به عنوان ابتلاء به بیماری ( تحقق ازکارافتادگی ) در متن صورتجلسه خودش درج و اعلام کرده است، یعنی برای کمیسیون احراز شده که تحقق ازکارافتادگی در 30 سال قبل محرز بوده و گرنه درج این تاریخ چه معنی دارد ؟ جالب است که برای برقراری و پرداخت سایر انواع مستمری از کارافتادگی نظیر حادثه ناشی از کار و ... این موضوع یعنی مبنا قرار دادن تاریخ تحقق ازکارافتادگی را پذیرفته اند اما صرفاً برای برقراری مستمری از کارافتادگی کلی غیر ناشی از کار نمی پذیرند. چرا اینها اینقدر برای مردم گرفتاری بی خود درست می کنند ؟ چرا از خدا نمی ترسند ؟

خواهش بنده از شما این است که اگر شما کمی وقت جداگانه بگذارید و استدلالات خود را در مورد نواقص و ایرادات قانونی این بخشنامه(کامل یا موارد مشخص شده) بیان بفرمایید که مشکلی از مشکلات صاحبان حق (بندگان خدا) حل شود هم در این دنیا و هم در آن دنیا، ان شاء الله ماجور هستید. چون شما اولاً متخصص این کار و ثانیاً برادر دینی ما هستید . از شما این توقع را دارم. اگر هم کمک نکنید که خود دانید و خدایتان. و السلام علی من اتبع الهدی./ اجرکم علی الله ؟ 


البته آدرس رای دیوان عدالت اداری که داده اید ربطی به این موضوع ندارد . بندهای 46 و 47 که فرموده اید کاملا درست می باشد . وقتی حادثه رخ می دهد ایامی به عنوان طول درمان در نظر گرفته می شود که هزینه آن توسط سازمان تامین اجتماعی پرداخت می گردد . طبیعی است که مستمری ازکارافتادگی جزئی و یا کلی مرتبط با حادثه ناشی از کار باید پس از استراحت پزشکی های مربوطه باشد و چنین چیزی عینا در متن آراء کمیسیون پزشکی نوشته می شود چون نمی توان برای یک دوره زمانی مشخص هم مستمری ازکارافتادگی برقرار نمود و هم کمک هزینه ایام بیماری . در مورد تاریخ برقراری مستمری ازکارافتادگی ناشی از بیماری یا حادثه غیر ناشی از کار که معمولا تاریخ کمیسیون در نظر گرفته می شود این موضوع را در نظر بگیرید که خود فرد دیرتر از زمان مقرر به کمیسیون پزشکی مراجعه کرده است هر چند ممکن است علت های مختلف و منطقی هم برای این کار وجود داشته باشد . می پذیرم که این مورد زیاد منطقی نیست ولی بدیلی نیز برای آن نیست و اگر هر تاریخ دیگری مثلا تاریخ ابتلاء به بیماری منجر به از کارافتادگی در نظر گرفته شود نیز مشکلات زیادی به وجود می آید . اصولا در بسیاری از موارد نمی توان با قاطعیت در مورد تاریخ ابتلاء صحبت کرد و معمولا در اینگونه موارد آخرین مدرک درمانی یا آزمایش در نظر گرفته می شود . بنابراین چگونه می توان انتظار داشت که برقراری مستمری از تاریخ ابتلاء در نظر گرفته شود . همچنین توجه داشته باشید که نمی توان در دوره زمانی که بیمه شده حق بیمه پرداخت کرده است و به عنوان بیمه پرداز بوده است وی را مستمری بگیر کرد . در هر زمان یکی از این دو حالت امکانپذیر است . 

جدیدتر قدیمی تر