شکایت کارفرما از کارگر به چه روشی است؟

 حامد نیکخواه : سلام و خسته نباشید ! من خیلی از مطالب سایتتون را خوندم . مطالب مهمی برای راهنمایی کارگران ارائه داده اید ولی متاسفانه مطالب خیلی مختصری راجع به حقوق کارفرمایان که البته طبیعی است چون معمولا کارفرمایان وکیل دارند و سوالی نمی پرسند. ببخشید بابت مقدمه طولانی ! بنده کارفرمایی هستم که چند سوال دارم ممنون می شوم راهنمایی کنید : کارگری داشتم (سرپرست کارگاه) که نامه افزایش حقوق زده بود و موافقت نشد و طبق نامه خودش بعد از 15 روز از زمان نامه در صورت عدم موافقت افزایش حقوق قطع همکاری می کند و قبل از موعد هم کارگاه را ترک کرده است . رای اداره کار و هییت تشخیص به نفع ایشان صادر شده در خصوص بازگشت به کار و حق السعی دوران بیکاری تا الان و دادگاه اجراییه زده که در حال ارائه شکایت به دیوان هستیم .

1.     در حال حاضر دوباره درخواست بازگشت به کار زده شده است . من چگونه باید اداره کار رو مجاب کنم که ایشون را نیاز ندارم یا بهتره قرارداد 1 ماهه ببندم و خلاص بشوم ؟

2.     یک کارفرما چطور می تواند از کارگر شکایت کند ؟ (ایشون با عدم مدیریت صحیح شرکت را متضرر کرده است) . چجوری باید اثبات کنم ؟ اصلا حقی برای شکایت از کارگر (سرپرست کارگاه) هست ؟

پاسخ به سوالات شما به شرح زیر است :

1.     با قرارداد 1 ماهه به جایی نمی رسید . چون ظاهرا بیشتر از 1 سال سابقه دارند و معمولا باز هم رای بازگشت به کار صادر می شود . باید با مدارک مکتوب که ایشان شما را متضرر کرده است طبق ماده 27 قانون کار خواستار خاتمه کار ایشان شوید . شکایت تان باید به هیات تشخیص و یا حل اختلاف باشد . ضمنا اگر کار به دیوان کشیده است با همین مدارک نشان دهید که رای هیات های تشخیص و حل اختلاف اشتباه است و پرونده باید مجددا به هیات های تشخیص و یا حل اختلاف همعرض ارجاع داده شود . ضمنا شما نیاز به حکم توقف فوری حکم دارید وگرنه باید حکم را سریعا اجرا کنید .

2.     حق دارید شکایت کنید . شما باید با همان مواردی که در بند 1 گفتم به هیات تشخیص شکایت کنید .

جدیدتر قدیمی تر